Υλικά για 4 άτομα
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
1/3 του φλιτζανιού μαυροδάφνη
1/3 του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε.....
λεπτές φέτες, τρίβετε το καρότο και τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι για να τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τις μπριζόλες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε 3-4 λεπτά για να ψηθούν από την μία πλευρά και τις γυρίζετε.
Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση αν είναι μικρά ή σε 2-3 φέτες αν είναι μέτρια. Τα προσθέτετε στο τηγάνι, τα αφήνετε λίγα λεπτά και ρίχνετε τον χυμό του πορτοκαλιού και τη μαυροδάφνη.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.
driskas.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου