Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ATYXHMA ME TA ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΕΠΕΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΕ ΤΡΥΠΑ

Είναι γνωστό πως με τα έργα που γίνονται στην Αλεξάνδρεια αυτήν την περίοδο έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της πόλης μας που μέχρι σήμερα δείχνουν αρκετές δόσεις υπομονής. Στην όλη κατάσταση όμως ήρθε να προστεθεί ένα άσχημο συμβάν. Πριν από λίγες ημέρες νηπιαγωγείο της Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε το 1ο δημοτικό σχολείο της πόλης μας. Στην είσοδο του σχολείου από την....
πλευρά της οδού Μακεδονομάχων ένα παιδί του νηπιαγωγείου έπεσε μέσα σε μία από τις πολλές τρύπες που έχουν ανοιχτεί στη διάρκεια των εργασιών με αποτέλεσμα να σχιστεί από το φρύδι μέχρι το κεφάλι. Το γεγονός αναστάτωσε τους γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά αφού όπως μας είπε γονέας από θαύμα το συγκεκριμένο παιδάκι απέφυγε τα πολλά σίδερα που προεξείχαν δίπλα. Θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή και ασφάλεια στους χώρους των έργων, πόσο μάλιστα όταν κοντά σε αυτά βρίσκονται και μικρά παιδιά. 
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όπως το έχουμε γράψει και παλαιότερα στην παιδική χαρά πίσω από το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας όπου τα παιδιά παίζουν δίπλα στις σκαλωσιές, τα σανίδια και τα καρφιά, ενώ θα μπορούσε να κλειστεί ο χώρος στην διάρκεια των έργων.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι επειδή μετακινούμαι πολύ συχνά από εκείνο το δρόμο οι τρύπες εκτός του ότι είναι βαθιές είναι και αφύλακτες... Έχει και σίδερα μέσα... Απορώ πως ακόμη κανένα παιδί από το δημοτικό δεν έπεσε μέσα... Τέτοια ανευθυνότητα πια? Αν ήταν τα δικά τους παιδιά τι θα έκαναν αυτοί?

Ανώνυμος είπε...

και όλα αυτά γιατί??????
διότι δεν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός ή μηχανικός ασφαλείας στο έργο.ο κύριος εργολάβος που ανέλαβε προφανώς τα λεφτά που πήρε τα τσιγκουνεύεται να τα δώσει σε κάποιον μηχανικό για την επίβλεψη.προτιμά να βάζει σε κινδυνο την ασφάλεια των φορολογούμενων πολιτών

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο δεν έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνα είναι τα αφύλακτα σημεία που γίνονται τα έργα. Αναρωτιέμαι τι περιμένουν και δεν ενεργούν άμεσα ώστε να μην γίνουν άλλα ατυχήματα στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Το εχετε ξαναπει σχετικα με το πνευματικο κεντρο εαν δεν κανω λαθος και ειχατε και φωτογραφιες. Οι χωροι που γινονται τα εργα δεν εχουν την στοιχειωδη φυλαξη εκτος απο κατι κορδελες (αυτες που βαζει και η αστυνομια) και κατι λινατσες. Ντροπη σε αυτον που πηρε το εργο και τον ενδιαφερει απο οτι φανηκε εως τωρα , μονο η τσεπουλα του.
Επισης θελω να τονισω οτι δεν βγηκε ουτε μια επισημη ανακοινωση απο αυτον που κανει το εργο , που να ζηταει εστω μια στοιχειωδη συγνωμη για την ταλαιπωρια των κατοικων που μενουν στις εν λογω περιοχες.
Επισης επεσε στην αντιληψη μου οτι σε καποια σημεια που γινεται η αναπλαση δεν εχει περασει ο δημος δικτυο ομβριων υδατων . Αυτο σημαινει οτι τα πεζοδρομια θα ξανασκαφτουν για να γινει το δικτυο. Θα σας παρακαλουσα εαν μπορουσατε να το ψαξετε. Διοτι εαν ισχυει κατι τετοια ειναι απλα εγκλημα διοτι θα δωθουν τζαμπα λεφτα του απλου λαου και παλι.
Η λεξη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που χρησιμοποιουσε ο δημαρχος προεκλογικα , πρεπει να γινει κιολας.
Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ???

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκαιο όλοι οι παραπάνω. Για ποιό λόγο όμως παιδιά Νηπιαγωγείου πάνε σε Δημοτικό; Συνοδούς δεν είχαν; Ποιός ευθύνεται σ'αυτή την περίπτωση; Η Νηπιαγωγός ή οι γονείς; Και γιατί δεν πήγαν με λεωφορείο τα παιδάκια για να τα αφήσει στην είσοδο του Σχολείου. Ευχόμαστε να μην συμβεί τίποτα χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Έχετε δίκαιο όλοι οι παραπάνω. Για ποιό λόγο όμως παιδιά Νηπιαγωγείου πάνε σε Δημοτικό; Συνοδούς δεν είχαν; Ποιός ευθύνεται σ'αυτή την περίπτωση; Η Νηπιαγωγός ή οι γονείς; Και γιατί δεν πήγαν με λεωφορείο τα παιδάκια για να τα αφήσει στην είσοδο του Σχολείου. Ευχόμαστε να μην συμβεί τίποτα χειρότερο.

15 Μαΐου 2012 8:00 μ.μ.
λεωφορειο να παει τα παιδια του δημοτικου - τα νηπια?
σου ταιριαζει απολυτα το τραγουδι -ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ΜΗΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ - ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ.
Πλακα εχεις ρε συ.
Εαν ηταν το δικο σου παιδι τα ιδια θα ελεγες? Η λεγεσαι ηλιας? ή σε εβαλε ο ηλίας?
να ξερουμε ρε συ!