Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΣ

Yλικά
6 χοιρινές μπριζόλες -περ. 1300 γρ.- ομοιόμορφα κομμένες
γιά τη μαρινάδα:
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, το χυμό
1 κ.σ. μέλι
1 σκ.σκόρδο, λυωμένη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας...

1 κ.γ. κοφτό, μπούκοβο
αλάτι
γιά τη σαλάτα:
3 πατάτες βρασμένες
2 ντομάτες
1 μεγάλο αβοκάντο
2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 κλωνάρια φρέσκο κόλιαντρο
ντρέσινγκ:
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
αλάτι, πιπέρι 
παρασκευή
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας, ώστε να αναμειχθούν. Βυθίζουμε μία-μία τις μπριζόλες, να τυλιχθούν καλά με τη μαρινάδα. Τις μεταφέρουμε σε απλωτό σκεύος με σκέπασμα, σε δύο σειρές και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο, γυρίζοντάς τις 1-2 φορές. Τις βγάζουμε από το ψυγείο 45' πριν το ψήσιμο. Τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε μέτρια φωτιά, περίπου 5'-6' από κάθε πλευρά (ανάλογα και με το πάχος τους), αλείφοντας μιά-δυό φορές με τη μαρινάδα.
Γιά τη σαλάτα, ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ μαζί με την καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (χωρίς τους σπόρους), χτυπώντας τα καλά. Σε μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε τις πατάτες σε χοντρούς κύβους, τις ντομάτες σε φέτες χωρίς τα σπόρια, τις πιπεριές σε λωρίδες, το κρεμμύδι σε φέτες, το αβοκάντο σε κύβους και ψιλοκόβουμε τον κόλιαντρο. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
tips: η ιδιαίτερη γεύση του φρέσκου κόλιαντρου κάνει όλη τη διαφορά σ' αυτή τη σαλάτα. Αν δεν βρούμε, τον αντικαθιστούμε με μαϊντανό και λίγο δυόσμο, με άλλο γευστικό αποτέλεσμα.


umami
Επιμέλεια:Ο.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: