Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης, προτάχθηκε αίτημα για ψήφισμα σχετικά με την τύχη της ΕΒΖ .
Το ψήφισμα που ανέγνωσε η πρόεδρος του συμβουλίου, κα Όλγα Μοσχοπούλου, κατατέθηκε από......
τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας, Χρ. Αλευρά. 

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
"Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα και με τις προγραμματικές της δηλώσεις, βιάζεται να προχωρήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αδιαφορώντας για το συμφέρον του λαού.
Από το γενικό αυτό ξεπούλημα δε πρόκειται ,αν τους το επιτρέψουμε, να γλιτώσει τίποτα.
Ενέργεια, νερά, θάλασσες, λιμάνια, δάση, παραλίες, αεροδρόμια βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) κάτι που σχεδιάζεται και προετοιμάζεται μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια.
Ένα εργοστάσιο που έδωσε και δίνει ζωή στον τόπο μας και μεροκάματο σε χιλιάδες εργαζόμενους, σε αγρότες και ελεύθερους επιχειρηματίες στην περιοχή μας , πουλιέται όχι για να αξιοποιηθεί από ιδιώτες ή να κερδίσει το δημόσιο αλλά γιατί τα παγκόσμια μονοπώλια της ζάχαρης έχουν συμφέρον να μένει κλειστό και να καρπωθούν αυτά την ποσόστωση παραγωγής ζάχαρης της χώρας μας.
Μια ποσόστωση που κατάντησε καταστροφική για τους αγρότες μας και για την εγχώρια παραγωγή της ζάχαρης μιας και την καθόριζε η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ.
Μεγάλες ευθύνες με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, έχουν και όλα τα κόμματα που δέχτηκαν με την υπογραφή τους τη συνθήκη του Μάαστριχτ που καθόριζε αυτή την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ για τη χώρα μας .
Στην ουσία την ίδια πολιτική υπηρετούν με άλλα λόγια .
ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που με κάθε θυσία επιβάλλουν στον λαό να παραμείνει στην ΕΕ αποκρύπτοντας ότι πολιτική της ΕΕ, είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κατηγορηματικά αντίθετη με το ξεπούλημα της ΕΒΖ και της δημόσιας περιουσίας του λαού. Ο ελληνικός λαός, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τους αγρότες μας μπορούν να λειτουργήσουν το εργοστάσιο για το συμφέρον του λαού και της χώρας μας .
Η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί τους πολίτες της Ημαθίας, τους αγρότες του νομού και τους εργαζόμενους στη βιομηχανία να αγωνισθούν με όλες τις δυνάμεις τους, για να αποτραπούν και να ανατραπούν οι πολιτικές που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τον μαρασμό.
Σαν ένα βήμα στη κατεύθυνση της αποτροπής της καταστροφής της γεωργικής και της αγροτικής οικονομίας όχι μόνο της Αλεξάνδρειας αλλά όλου του τόπου μας, απευθυνόμεθα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και ζητάμε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον μας ώρα, να πάρει άμεσα θέση, και να τοποθετηθεί με σαφήνεια, αν συναινεί στο μαρασμό του τόπου μας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας."

Το ψήφισμα καταψηφίστηκε και ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που σήκωσε το χέρι για να το ψηφίσει ήταν ο ίδιος ο Χρήστος Αλευράς. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ψήφισμα καταψηφίστηκε και ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που σήκωσε το χέρι για να το ψηφίσει ήταν ο ίδιος ο Χρήστος Αλευράς.

Μετανιωσα που δεν τον ψηφισα. Δλδ με λιγα λογια ολοι στο δημοτικο συμβουλιο συμφωνουν με το ξεπουλημα των παντων. Ντροπη σας ρε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Αλευράς στη συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου, φώναζε και ωρυόταν γιατί δεν ήθελε οι πολίτες να αντικαταστήσουν το κράτος, δηλαδή να μην δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης. Η γνώμη του ήταν ότι υπάρχει κράτος και Αστυνομία και δεν πρέπει εμείς να αντικαθιστούμε το κράτος αφού αυτό υπάρχει για να λύνει τα προβλήματα κτλ κτλ.
Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού ΣΥμβουλίου, πίνει πάντα νερό (ακόμη και καφέ) μόνο από εμφιαλωμένο νερό! Γιατί άραγε;;; Δεν υπάρχει κρατική υπηρεσία που καθαρίζει το νερό;;;

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ. ΑΛΛΑ ΠΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ? ΙΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ; ΠΑΘΟΥΜΕ