Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΔΟΕ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

Το συνδικαλιστικό κίνημα, εκ του ρόλου του, δεν εμπλέκεται στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που δίνεται στα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαντώντας στην....

από 08/05/2012 πρόσκλησή σας, για συνάντηση σήμερα, 09/05/2012, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό Κυβέρνησης, σας ενημερώνει ότι:
1. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε ζητήσει προεκλογικά και είχε συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, στα οποία και κατέθεσε τις προτάσεις της, για τα ζητήματα που αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους
2. Το συνδικαλιστικό κίνημα, εκ του ρόλου του, δεν εμπλέκεται στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που δίνεται στα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό Κυβέρνησης
3. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι διατεθειμένη, ευθύς μόλις σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημόσιου Τομέα και των εργαζομένων σε αυτόν, οι οποίοι πλήττονται από τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας».
Αρνητικά απάντησε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο στα πλαίσια της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.
Οι δάσκαλοι στην απάντηση τους, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα, ανέφεραν επίσης:
- Οι θέσεις των εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί σε εσάς προσωπικά, όπως και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του ΔΣ της ΔΟΕ με τα πολιτικά κόμματα.
- Η ΔΟΕ, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, όπως έκανε και στο παρελθόν, με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα ζητήσει συνάντηση μαζί της, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
real

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συνδικαλιστές και δημοσιογραφοι μια ζωη προσπαθουσαν να μας πατρωναρουν . Γνωμη μου ειναι βρωμοξυλο και στις δυο κατηγοριες ηλιθιων