Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

200 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Άμεση είναι η ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας, προκειμένου va ενισχυθεί με τους 200 Διασώστες που του έχουν εγκρίνει τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, αλλά του στέρησε προσωρινά η προεκλογική περίοδος που μεσολάβησε.
Η προκήρυξη του ΕΚΑΒ αποτελεί και εκείνη μία από....

τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, προκειμένου το Εθνικό Κέντρο να προσλάβει τακτικό προσωπικό στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στα παραρτήματά του σε όλη τη χώρα.
Η τελευταία προκήρυξη για το ΕΚΑΒ είχε εκδοθεί το 2008 και έκτοτε έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά σε προσωπικό, λόγω των συνταξιοδοτήσεων που έχουν μεσολαβήσει. Ο νέος διαγωνισμός θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, ενώ ήδη ορίστηκαν από το υπουργείο Εργασίας οι 14 θέσεις που καλύπτονται από άτομα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.2643/98.
Οι θέσεις αυτές αφορούν 5 θέσεις ΑμεΑ (στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία), 4 θέσεις τριτέκνων (στην Αττική, την Ηλεία και τη Σαντορίνη), 3 θέσεις πολύτεκνων (στην Αττική, την Κέρκυρα και την Πάρο), μία θέση Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (στην Αττική), και μία θέση Ανάπηρου Πολέμου (στην Αττική).
Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει: Να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας "Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης" του ΙΕΚ-ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1986 και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Στα προσόντα που θα μετρήσουν για τις περισσότερες θέσεις του διαγωνισμού ανήκουν η εμπειρία των υποψηφίων, η εντοπιότητα (για τις θέσεις στην περιφέρεια), καθώς και η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ' κατηγορίας.
dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια: