Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΥ

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος καταβολής του επιδόματος μαιευτικής περίθαλψης στις νέες μητέρες, μετά την εφαρμογή του νέου κανονισμού παροχών υγείας ο οποίος είναι πλέον ενιαίος για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία .
Στις νέες μητέρες καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ για το ένα παιδί, 1200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1600 ευρώ για τρίδυμη κύηση. Αυτά τα ποσά τα.....

δικαιούνται και όσες είναι ασφαλισμένες στο ΟΓΑ που δεν έπερναν καποιο επιδομα τα προηγούμενα χρόνια.
Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι όσες γεννούν σε κρατικά νοσοκομεία δεν θα παίρνουν το επίδομα στα χέρια τους, όπως γίνονταν έως σήμερα και αυτό το ποσό θα δίνεται κατευθείαν απο τον ασφαλιστικό τους οργανισμό στο νοσοκομείο .
Για όσες γυναίκες επιλέγουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία το επίδομα θα καταβάλλεται ενώ οι ίδιες θα πληρώνουν τη διαφορά αφού η γέννα σε ιδιωτικό νοσοκομεία φθάνει ή ξεπερνάει τα 3 χιλιάδες ευρώ .
Από το υπουργείο υγείας διευκρινίζεται ότι «στα κρατικά νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε περίπτωση τοκετού (φυσιολογικού ή με καισαρική τομή), οι ασφαλιστικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καταβάλλουν απευθείας στο νοσοκομείο την κατά περίπτωση δαπάνη που προβλέπουν τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια που καθιερώθηκαν πρόσφατα. Όπως έιναι φυσικό πολλές νέες μητέρες διαμαρτυρήθηκαν καθώς το επίδομα κόπηκε, όμως το υπουργείο υγείας απαντά ότι αυτό ήταν επίδομα για τα έξοδα του τοκετού και θα πρέπει επιτέλους να πληρώνονται και τα κρατικά νοσοκομεία .
ygeianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: