Υλικά
1 μεγάλο, περίπου 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
1 μάτσο μάραθο
1 μάτσο άνηθο
1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
3-4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1.....
5-6 κομμάτια κεφαλοτύρι κομμένα σαν σπιρτόκουτα
4 μεγάλες λαδόκολλες
Στύβουμε το λεμόνι στο μπούτι και το αλείφουμε καλά. Απλώνουμε στη μία λαδόκολλα τα μυρωδικά, τα κλωνάρια ολόκληρα εδώ κι εκεί. Σκορπάμε τα σκόρδα με τη φλούδα τους επάνω στα μυρωδικά. Βάζουμε το τυρί σε μία στρώση. Ακουμπάμε επάνω το μπούτι. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά τριγύρω με τα χέρια μας. Αλατοπιπερώνουμε καλά το μπούτι γύρω γύρω. Αν θέλουμε κάνουμε βαθιές χαρακιές στο πιο παχύ σημείο του κρέατος και μπήγουμε αλατοπίπερο για να το πιάσει μέχρι μέσα.
Κλείνουμε τριγύρω τη λαδόκολλα σε πακέτο. Το τυλίγουμε και στις υπόλοιπες λαδόκολλες για να φυλακίσουμε όσο γίνεται το κρέας και τους χυμούς του.
Ακουμπάμε το πακέτο καλά κλεισμένο σε λαμαρίνα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200οC στις αντιστάσεις, έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες, μέχρι να μελώσει καλά το κρέας και να ψηθεί μέχρι μέσα κρατώντας τα ζουμιά του. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 20΄ τυλιγμένο. Στη συνέχεια ανοίγουμε τις λαδόκολλες και το μεταφέρουμε ολόκληρο σε ξύλο κοπής ή σε πιατέλα. Το περιχύνουμε με ό,τι υγρά έχουν στάξει στη λαδόκολλα.
Η πρότασή μου:
Τρώγεται ζεστό ή κρύο και είναι τέλειο με μαρουλοσαλάτα και πατάτες φούρνου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μυρωδικό μας αρέσει. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο δενδρολίβανο.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 180 λεπτά
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου