Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Εχετε αντιληφθεί ότι το κόμμα του πασοκ κατέστρεψε την Ελλάδα;
Έβαλε φόρους σε φτωχούς ανθρώπους; 
Σε ανήμπορους ανθρώπους;
Τόλμησε να κάνει κάτι που χρειάζεται τεράστια ξετσιπωσιά. Έκοψε συντάξεις των 400 ευρώ;
Ανάγκασε νέους να φύγουν από την χώρα τους;
Γέμισε τους δρόμους με κλειστά μαγαζιά;
Έστειλε και στέλνει κόσμο στα συσσίτια;
Έφτασε την ανεργία στο 20%;
Προκάλεσε, πόνο, οργή, αγανάκτηση, κατάθλιψη;
Όλα αυτά και όλα τα υπόλοιπα, που είναι συνεχώς στο...
μυαλό όλων μας, απασχολούν καθόλου, το μυαλό του πασόκου, που χτες πήγε να ψηφίσει για νέο πρόεδρο;
Και αν ναι, πως τότε πήγε να ψηφίσει;
Δεν προβληματίζεται για το κόμμα που στήριξε, για την συμμετοχή του;
Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, δεν νιώθει συνυπεύθυνος;
Συνένοχος;
Δεν νιώθει ότι με την ψήφο του, ίσως επιδοκιμάζει την καταστροφή συνανθρώπων του;
Γιατί από τις χτεσινές εικόνες βλέπαμε πρόσωπα χαμογελαστά και αποφασισμένα. Δεν νιώθουν συνένοχοι;
Δεν ντρέπονται;
Και τα ρωτάω αυτά, επειδή ντρέπομαι εγώ, που ποτέ δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ και πάντα διαφωνούσα και καταδίκαζα την αισχρή πολιτική του.
Συνειδητοποίησα κοιτάζοντας τις χτεσινές εικόνες, ότι αυτό πάντα έκανε το ΠΑΣΟΚ και οι άνθρωποί του. Αυτό πάντα, μας έκανε. Να ντρεπόμαστε εμείς, γι αυτό και γι αυτούς.
Να ντρεπόμαστε για την αισθητική τους, όταν από την δεκαετία του 80, ακόμα λάνσαραν το πρότυπο του αδίστακτου ελληναρά, με την λογική της ευκολίας και της αρπαχτής, σε όλα.
Να ντρεπόμαστε που ως εξουσία, εξαγόρασε συνειδήσεις, διορίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες, έλληνες, αποστεώνοντας ότι δημιουργικό είχαν, (αν είχαν).
Να ντρεπόμαστε που ως εξουσιαζόμενοι, είχαν συνειδήσεις που εξαγοράζονταν τόσο εύκολα.
Να ντρεπόμαστε που πάντα συσπείρωνε γύρω του τα λαμόγια.
Να ντρεπόμαστε, που γαλούχησε και εκπαίδευσε χιλιάδες νέους στην τεμπελιά και την αρπακόλλα.
Να ντρεπόμαστε για τον λαϊκισμό των ηγετών τους, την κλεψιά των στελεχών τους, την εγκληματική προσήλωση στην μίζα και την διαφθορά.
Να ντρεπόμαστε για την αγραμματοσύνη τους και την πονηριά τους.
Να ντρεπόμαστε για το εμπόριο που έκαναν σε αξίες και ιδέες, που κάποτε κάτι σήμαιναν και γι αυτούς τους ίδιους.
Αυτό μας έκανε πάντα να νιώθουμε το ΠΑΣΟΚ, σαν ηγεσία, σαν φανατικοί οπαδοί σαν συμπεριφορά, σαν πολιτική αισθητική και σαν σύνολο. Μας έκανε να ντρεπόμαστε.Εμείς γι αυτούς και για όλα αυτά.
Για την κατάντια της χώρας και του λαού της (ενός κομματιού).
Εσχάτως μας κάνει και πληρώνουμε αδίκως και πολλαπλώς γι αυτούς και για όλα αυτά.
Βλέποντας τα χτεσινά, ξαναντράπηκα.
Ευτυχώς τώρα, και μετά τα όσα έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα, νιώθω πιο αισιόδοξος. Ίσως είναι από ανάγκη. Νιώθω πάντως και πιο επαρκής για να τα αντιμετωπίσω. Και νιώθω και πιο σίγουρος για το τι ακριβώς, είναι ο Πασόκος. Και πιο κατασταλαγμένος.
Πασόκος, είναι, αυτός που δεν ντρέπεται για τον εαυτό του.

Αναγνώστης

6 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Το σχολιο ειναι υβριστικό, το λιγοτερο. Δεν ειναι του χαρακτηρα μου να ασχολουμαι με τετοιου ειδους αποψεις. Λυπαμαι, δεν θα απαντησω. Ειμαι ομως ανοιχτος σε οποιοδηποτε καλοβουλο σχολιαστη να συζητησουμε οτι θελει, οσο και να διαφωνει. Αλλα σε θεματα επιπεδου και αξιοπρεπειας δεν κανω εκπτωσεις, λυπαμαι. Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν ειδα κακες κουβεντες στο σχολιο.Ειδα αληθειες οσο και εαν πονανε. Απλα να συμπληρωσω οτι το ιδιο ισχυει και για την νδ (και απειροελαχιστα το λαος-κωλοτουμπα που συμφωνησε). Διοτι αυτα τα κομματα μας εφτασαν εως εδω. Η τιμωρια τους θα ειναι με την ψηφο μας. Να τους διωξουμε . Ειναι επικινδυνοι και το εχουν αποδειξει παμπολλες φορες . Και οπως βλεπω πλεον οτι οταν βρισκομαστε με φιλους δεν μιλαμε για ποδοσφαιρο αλλα για το τι γινεται με κανει να αισθανομαι οτι ο κοσμος αρχισε και ξυπνει.
Ευχαριτω ¨)

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ LOGO ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ Χ (ΟΠΟΥ Χ ΒΑΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ) ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ : Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΠΑΕΙ (ΟΠΟΥ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΡΑΦΗ). ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΛΑ. ΤΑ ΝΙΩΘΩ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ. Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΚΟΜΑ? ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ?
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΠΡΟΤΟΥ ΓΡΑΨΟΥΝ. ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΡΑΨΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΚΑΙ ΚΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΑ , ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΕΜΙΣΤΗΜΙΟ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ? ΠΑΝΤΟΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

nai se ola me ton filo anagnosti.

Ανώνυμος είπε...

18 xronon kai kati. THa me pei o Nikos.LioliopoulosMar 19, 2012 05:00 AM ti tha kano? Den exo spoudasei. Agrotis eimai. Otikai na valo mas ta pernoyn tzampa. Apantisi se ayto yparxei?
Ean den yoarxei apla. Xrysi aygi

Ανώνυμος είπε...

Mε πολλα απο οσα χραφει συμφωνω και εγω. Δε ανεχομαι ομως την ισοπεδωση. Δεν ειναι ολοι λαμογια, ουτε ειναι μονο το Πασοκ η αιτια του κακου. Για εμενα υπευθυνο ειναι σχεδον το φασμα του κομματικου συστηματος στην Ελλαδα, για τα κακα που μας βρηκαν, αλλα και για οσα καλα εχουμε πετυχει.
Το ιδανικο θα ηταν να γυρισουμε εντελως την πλατη σε ολους και να αναζητησουμε το νεο. Αρκει να βρουμε για σοβαρη εναλακτικη λυση;
Υπαρχει;
Ν.Λιολιοπουλος.