Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ME ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΦΕΤΙΝΗ AGROTICA

«Παράταση ζωής» έλαβε, αν κρίνει κανείς από την προσέλευση του κόσμου, η έκθεση Agrotica που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου με «βαριά τραύματα» από την απουσία σημαντικών εκθετών.
Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα μάτια των επισκεπτών που πέρασαν το 5ημερο από τα περίπτερα της Agrotica, καθώς αυτή τη φορά δεν είχαν την ευκαιρία να δουν από...
κοντά τα μεγάλα επιτεύγματα της παγκόσμιας τεχνολογίας στο χώρο των τρακτέρ και των μεγάλων μηχανών, ενώ την ίδια στιγμή, όλα έδειχναν λίγο πιo φτωχά, με εκθέτες και διοργανωτές να έχουν περικόψει κατά πολύ τα budget τους για την υποστήριξη του θεσμού.
Λίγες ήταν αυτή τη φορά και οι παράλληλες εκδηλώσεις που συνόδεψαν την έκθεση, με αρκετές εξ αυτών να εξυπηρετούν κατά βάση την ανάγκη σύγκλισης γενικών συνελεύσεων ή συναντήσεων εκπροσώπων από ειδικότερους κλάδους, όπως π.χ. των μηχανημάτων, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών κ.α. Άτονες και οι συναντήσεις στο συνδικαλιστικό πεδίο, όπου παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί οι δεν φαίνεται να προχώρησαν οι «ζυμώσεις» για τη μια και μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση που θα εκπροσωπεί όλους τους αγρότες, ενώ ακόμα λιγότερα ήταν τα επιτεύγματα στο συνεταιριστικό πεδίο. 
Αν κάτι πήγε ανέλπιστα καλά ήταν η συμμετοχή του κόσμου. Χωρίς να είναι ακόμα γνωστά τα τελικά επίσημα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι διοργανωτές, είναι γεγονός ότι από τα περίπτερα της Agrotica πέρασε αυτές τις μέρες η μισή Ελλάδα και μαζί η… αφρόκρεμα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής. Το στοιχείο της αναζήτησης ήταν αυτή τη φορά εντονότερο και δεν είχε να κάνει απλά με την αγορά κάποιου μηχανήματος αλλά με την προσπάθεια των επαγγελματιών του χώρου να καταλάβουν που πηγαίνουν τα πράγματα και πως θα πρέπει να κινηθούν για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της εκμετάλλευσής τους. Αυτό που αντιλαμβάνονται πλέον οι περισσότεροι αγρότες είναι η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που προοιωνίζει η δύσκολη οικονομική κατάσταση στη χώρα και η αδυναμία της επίσημης Πολιτείας να διαμορφώσει ένα σαφές πλαίσιο για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.
agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: