Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

THN ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο θέμα της στρατιωτικής θητείας και στην απόδραση από τον Κορυδαλλό της γυναίκας που συμμετείχε στη συμμορία των «ρόζ πανθήρων», αναφέρθηκε σήμερα, με ανακοινώσεις της, η Χρυσή Αυγή. Για τη στρατιωτική θητεία ζητά να αυξηθεί άμεσα, ενώ για την.....

απόδραση τονίζει ότι δεν είναι «σύνηθες περιστατικό ήπιας μορφής».
«Η κυβέρνηση οφείλει πράγματι να προχωρήσει σε άμεση αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Πολλές νευραλγικές Μονάδες τελούν υπό διάλυση, λόγω ελλείψεως προσωπικού, ενώ το επίπεδο εκπαίδευσης των οπλιτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις διαρκείς μειώσεις του χρόνου στράτευσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή για το θέμα της θητείας.
«Η Χρυσή Αυγή προτείνει την άμεση θέσπιση της 14μηνης στρατιωτικής θητείας στα 18 χρόνια για άνδρες και γυναίκες. Έτσι, οι μη μάχιμες θέσεις θα καλυφθούν από γυναικείο προσωπικό και οι άρρενες θα έχουν τη δυνατότητα να επανδρώσουν πλήρως όλες τις Μονάδες της παραμεθορίου. Ο Οπλίτης θα περνά το στάδιο της βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων για 2 μήνες και στη Μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τον ετήσιο κύκλο όλων των ασκήσεων εντός του εναπομείναντος 12μήνου. Δεν θα προβλέπεται επιστροφή σε αστικό κέντρο και ο στρατεύσιμος θα ολοκληρώνει τη θητεία του στην παραμεθόριο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Διάλυση του σωφρονιστικού συστήματος
Για την απόδραση της γυναίκας από τη Σερβία, η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι «οι ελληνικές φυλακές - όπως και ολόκληρη η χώρα - είναι ξέφραγο αμπέλι», ενώ για τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αντώνης Ρουπακιώτης για το θέμα, ανέφερε τα εξής:
«Ο κ. Ρουπακιώτης αποκάλεσε "σύνηθες περιστατικό ήπιας μορφής" τη χθεσινή απόδραση από τον Κορυδαλλό. Σύνηθες περιστατικό ήπιας μορφής η εισβολή ενόπλου σε σωφρονιστικό κατάστημα και ο τραυματισμός σωφρονιστικής υπαλλήλου, που έπεσε αναίσθητη κατόπιν χτυπήματος στο κεφάλι από τη λαβή του όπλου του εισβολέα;».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει προ πολλού επιστήσει την προσοχή όλων των αρμοδίων στα μείζονα προβλήματα του σωφρονιστικού μας συστήματος.
«Στο πλαίσιο της γενικότερης δράσης μας, τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και συζήτησε επισταμένως με αντιπροσωπία των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Κοινή διαπίστωση όλων ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους εγκληματίες λαθρομετανάστες, που έχουν κυριολεκτικά διαλύσει, εκτός από το σωφρονιστικό μας σύστημα και ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Έθνος.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: