Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ

Φτιάξτε μπεκρή μεζέ και καλέστε τους φίλους σας για τσίμπημα και κρασάκι!
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
500 γραμμ. ψιλοκομμένα....

 ντοματάκια
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα κύμινο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας για 5΄-6΄. Προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά και το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν, για 2΄ περίπου. Σβήνουμε με το κρασί.
2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
3. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
argiro
Επιμέλεια:Ο.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: