Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Σημαντικές μειώσεις στις χρεώσεις των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα από όλα τα δίκτυα αναμένεται να φέρουν τα νέα τέλη τερματισμού των κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που αποφάσισε χθες, 19 Ιουλίου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Αυτή τη στιγμή, το τέλος τερματισμού ανέρχεται σε......
4,95 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό κλήσης. Ωστόσο, η ΕΕΤΤ αποφάσισε τη σταδιακή μείωση του συγκεκριμένου τέλους κατά περίπου 80% έως τις αρχές του 2013, με το τελικό κόστος να διαμορφώνεται στα 1,01 ευρωλεπτά ανά λεπτό κλήσης.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει η ΕΕΤΤ, το τέλος τερματισμού αναμένεται να μειωθεί στα 3,60 λεπτά του ευρώ την 1η Αυγούστου, στα 2,30 λεπτά στις 16 Οκτωβρίου και τέλος στα 1,01 λεπτά από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Η Επιτροπή υπολογίζει ότι κατά το 2013 θα εξοικονομηθούν συνολικά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ από τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας.
Το τέλος τερματισμού είναι το ποσό που καταβάλλει ένας πάροχος τηλεπικοινωνιών σε έναν άλλον για τις κλήσεις που κάνει ο συνδρομητής του πρώτου σε συνδρομητή του δεύτερου δικτύου.
Για ολόκληρο το δελτίο Τύπου δείτε ΕΔΩ.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: