Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ!

Με εγκύκλιό του προς τους ιερείς, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, τους εφιστά την προσοχή για την ημερομηνία την οποία οι μελλόνυμφοι θα επιλέγουν για την τέλεση του γάμου τους, προτρέποντάς τους να ελέγχουν την ημέρα.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, ο ποιμενάρχης αναφέρει ότι το εν λόγω μυστήριο δεν πρέπει να τελείται Παρασκευή, καθώς πρόκειται για......
ημέρα σταυρώσιμη, εγκράτειας, νηστείας και πνευματικής αφύπνησης.
Όπως υπογραμμίζει, πρόσφατα δημιουργήθηκε θέμα, καθώς εφημέριος συναίνεσε να τελεστεί το μυστήριο Παρασκευή, με αποτέλεσμα όταν ήρθε η ώρα να υπογραφούν οι σχετικές άδειες από τη Μητρόπολη, ο ίδιος να βρεθεί σε δύσκολη θέση.
Eπέτρεψε λοιπόν, έστω και παρά τη θέλησή του την τέλεσή του, σεβόμενος το γεγονός ότι ήδη το ζευγάρι είχε προβεί σε σχετικές προετοιμασίες και τυχόν άρνησή του θα δημιουργούσε προβλήματα οικονομικής κυρίως φύσεως. Έτσι, τώρα, κάνει σαφές στους ιερείς ότι πρέπει να διευκρινίζουν από την αρχή στους μελλόνυμφους, πως απαγορεύεται με εγκύκλιο του Σεβασμιότατου η τέλεση γάμου την Παρασκευή, εντός των ορίων της Μητρόπολης.
Επίσης, ο κκ. Κοσμάς μέσα από την εγκύκλιό του, συνιστά να γίνονται οι γάμοι Κυριακή και κατ' οικονομία Σάββατο. Όπως αναφέρει, λόγοι πνευματικοί και πρακτικοί, προετοιμασίας του Ιερού Ναού συνηγορούν να μη γίνεται το εν λόγω μυστήριο Σάββατο. Επισημαίνει δε χαρακτηριστικά, ότι εάν παρατηρηθεί παρόμοια παράβαση θα τιμωρηθεί παραδειγματικά ο εφημέριος.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: