Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα συνάντηση της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτή της β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης και κλιμακίου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας με ροδακινοπαραγωγούς της Κουλούρας Ημαθίας μετά από πρόσκληση της «Αυθόρμητης κίνησης αγροτών».
Τα αιτήματα των αγροτών που.....

διαμορφώθηκαν σε συναντήσεις συνεταιριστών, ομάδων παραγωγών και των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας για το ροδάκινο όπως:
Η Λίτσα Αμμανατίδου
Η διασφάλιση της τιμής του συμπύρηνου ροδάκινου που θα καλύπτει το υψηλότερο για εφέτος κόστος καλλιέργειας και θα αποδίδει μια εύλογη αμοιβή στους κόπους των παραγωγών και η έγκαιρη πληρωμή των αγροτών από τις ενώσεις και τις βιομηχανίες (Υπάρχουν αγρότες που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την περσινή παραγωγή τους και ούτε πήραν την επιστροφή του Φ.Π.Α.)
Τα αιτήματα αυτά δέχτηκαν να στηρίξουν η Λίτσα Αμμανατίδου και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ημαθίας σε κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο, τοπικούς φορείς κλπ).
Σχετικά με το αγροτικό κίνημα και το θεσμικό πλαίσιο αναπτύχτηκε εκτενέστατη συζήτηση (Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας παρακολουθεί συστηματικά εδώ και χρόνια τα προβλήματα των αγροτών του Νομού και ειδικά των ροδακινοπαραγωγών όπως και η Λ. Αμμανατίδου που είναι η ίδια μέλος αγροτικής οικογένειας) και διαπιστώθηκε σύμπτωση σε πολλά σημεία όπως η ενίσχυση του συνεταιριστικού πνεύματος ανάμεσα στους αγρότες, η εξυγίανση και η εκ θεμελίων ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών και των ενώσεων με ριζικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.
Τονίστηκε, τέλος, ότι για το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ που συγκροτεί, εξειδικεύει και επικαιροποιεί ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει τα άμεσα προβλήματα του λαού και της χώρας, στο πλαίσιο της εναλλακτικής πρότασης για την έξοδο από την κρίση και την παραγωγική της ανασυγκρότηση ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: