Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012: ΜΕ 9 ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ 4 ΣΤΑ ΤΕΙ

Κάτω από την βάση διαμορφώνεται ο βαθμός εισαγωγής για αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα μηχανογραφικά δελτία.
Οι νεότερες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο βαθμός εισαγωγής για τα χαμηλότερα πανεπιστημιακά Τμήματα των πέντε πεδίων θα διαμορφωθεί κάτω από το 10, ενώ για τα.....
ΤΕΙ, κάτω και από το 5.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές είναι αυτές που θα έχουν την μεγαλύτερη άνοδο, η οποία αναμένεται να φτάσει και τα 2.500 μόρια, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης στις θέσεις των εισακτέων.
Αναλυτικά ανά πεδίο:
Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο (θεωρητικό) αναμένεται άνοδος, καθώς οι αριστούχοι αυξήθηκαν κατά πολύ (700 στον αριθμό). Στις σχολές που έχουν βαθμό εισαγωγής αναμένεται να υπάρξει και μικρή πτώση.
Στο δεύτερο (Φυσικομαθηματικές) και τέταρτο επιστημονικό πεδίο (πολυτεχνεία) η πτώση δείχνει να συγκρατείται στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι βάσεις πέφτουν κατά περίπου 250 με 300 μόρια, ενώ γίνεται μεγαλύτερη στην περιφέρεια.. Καμία από τις περιζήτητες σχολές των δυο πεδίων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.800 μόρια.
Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις δεν αναμένεται να παρουσιάσουν αξιοσημείωτες μεταβολές σε σχέση με πέρυσι.
Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο, η μεγάλη επιτυχία στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, είναι ικανή να απογειώσει τις αντίστοιχες βάσεις. Η μείωση κατά 1.500 των υποψηφίων του συγκεκριμένου πεδίου εκτιμάται ότι θα συγκρατήσει τις βάσεις των Οικονομικών Σχολών στα περσινά επίπεδα.
Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε ενάμιση μήνα από σήμερα.
mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια: