Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΣΠΙΤΙΚΟ ΝΤΟΝΕΡ ΚΕΜΠΑΠ

 Υλικά
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τριμμένα με τα υγρά τους
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού:

2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρ.)
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
Για το σερβίρισμα:
Φέτες ντομάτας
Φέτες κρεμμυδιού
Πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες στα 4

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το ντονέρ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.
Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ. Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο. Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.
Το ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 30’, φροντίζοντας να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου αν αρπάξει γρήγορα από πάνω. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).
Σε πιατέλα βάζουμε τις ψημένες πίτες. Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη μέση βάζουμε το γύρο και σερβίρουμε με σος γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Για τη σος γιαουρτιού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τη σος.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: