Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΟΝ ΜΑΙΟ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Μέσα στο μήνα αναμένεται η προκήρυξη για 1.500 πυροσβέστες σύμφωνα με το Έθνος.
Στο παρά πέντε της έκδοσης μπλόκαρε η μεγάλη προκήρυξη του Πυροσβεστικού Σώματος, για την πρόσληψη 1.500 εποχικών πυροσβεστών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην προώθηση του αιτήματος για το νέο εποχικό προσωπικό από.....
τα τέλη Μαρτίου (με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών), ενώ το συμπεριέλαβε και στις διατάξεις του προϋπολογισμού του 2012, όπου αναφέρεται σε δαπάνες που αφορούν τις αποδοχές των εποχικών πυροσβεστών και των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης του Πυροσβεστικού Σώματος .
Ωστόσο, η προεκλογική περίοδος πάγωσε την έκδοση του διαγωνισμού, ενώ περιόρισε και τη χρονική περίοδο (εξάμηνη πλέον), κατά την οποία θα εργαστεί το νέο προσωπικό. Ετσι, εάν προκύψει και ορκιστεί νέα κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες, η προκήρυξη θα βγει στον αέρα γύρω στις 15 Μαΐου και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στις λίστες, μέσω των οποίων θα γίνουν οι προσλήψεις.
Υπενθυμίζεται πως οι εποχικοί πυροσβέστες πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες, να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξη των μόνιμων πυροσβεστών (ΠΔ133/2002), ενώ για όσους έχουν προσληφθεί πριν από τη Δασική ή Πυροσβεστική Υπηρεσία να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση πρόσληψής τους για λόγους πειθαρχικούς ή υπηρεσιακής ανεπάρκειας.
Η κατανομή των θέσεων αφορά συνήθως τέσσερις ειδικότητες: εργάτες πυρόσβεσης διάσωσης, οδηγοί πυροσβεστικών οχημάτων, εργάτες οδηγοί αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων και πυροφύλακες.
dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια: