Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΕΚ ΑΠ

Για να είστε σίγουρη ότι είστε συνεπής στα ραντεβού με την υγεία σας, φτιάξτε μόνη σας ένα πλάνο με τις βασικές σας εξετάσεις. Δίπλα από κάθε εξέταση σημειώστε πότε ήταν η τελευταία σας επίσκεψη στο γιατρό και ακριβώς δίπλα προγραμματίστε την επόμενη, βάσει των παραπάνω οδηγιών. Έτσι, θα είστε σίγουρη πως ακόμη κι αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, εσείς θα το εξακριβώσετε σε πρώιμο στάδιο και θα μπορέσετε να....

το αντιμετωπίσετε.
Τον οδοντίατρο θα πρέπει τουλάχιστον να τον επισκέπτεστε κάθε 6 μήνες για εξέταση και καθαρισμό. Οι γυναικολογικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται 1 φορά τον χρόνο, το γνωστό σε όλες μας τεστ Παπανικολάου. Κάθε χρόνο εξίσου πρέπει να γίνεται και το check up, με ενδοκρινολογικές εξετάσεις, ώστε να ελέγξετε και τις τιμές του θυρεοειδούς αδένα με εξετάσεις αίματος και επισκεφτείτε έναν ενδοκρινολόγο, ο οποίος θα ψηλαφίσει το λαιμό σας για να διαγνώσει πιθανή διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα.
Η επίσκεψη στον παθολόγο σας είναι σημαντική, Πρέπει να σας μετρήσει την πίεση και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάθε 2 χρόνια. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τη χοληστερόλη σας και να τσεκάρετε τις τιμές της κάνοντας μια εξέταση αίματος κάθε 2 χρόνια.
Η Αμερικάνικη Εταιρία Καρκίνου συστήνει σε όλες τις γυναίκες που έχουν φτάσει τα 40 να κάνουν ετησίως μαστογραφία. Εσείς αν μπορείτε και πιο τακτικά να κάνετε εξετάσεις θα ήταν καλύτερο. Για όσες από εσάς φοράτε γυαλιά ή αντιμετωπίζετε κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα, επεσκέφθητε τον οφθαλμίατρό σας κάθε 2 χρόνια.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: