Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

5.000 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Πέντε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν για τις ανάγκες του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".
To πρόγραμμα θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίησή του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι με το νέο πρόγραμμα που προωθείται θα καλυφθούν 70.000 επιπλέον ωφελούμενοι και θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πέραν....
των υφιστάμενων σήμερα στους δήμους.
Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι αφού επεξεργάστηκε συστηματικά εδώ και 10 μήνες το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατάφερε όχι μόνο να το διατηρήσει για τους 60.000 ωφελουμένους και να διασφαλίσει τους εργαζομένους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά κατάφερε και την επέκταση σε 70.000 νέους ωφελουμένους για τους οποίους τα κριτήρια είναι διαφορετικά (ηλικία και άλλα), μιας και το νέο πρόγραμμα αφορά σε ασφαλισμένους που αφορούν τους 60.000 του υφιστάμενου προγράμματος.
Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι και για τα δύο προγράμματα έχει διασφαλιστεί συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει αποσταλεί στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο της νέας σύμβασης, ενώ έχει επέλθει συμφωνία η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
"Όσοι λοιπόν μιλούν για εξόντωση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" ή δεν έχουν ενημέρωση, την οποία παρείχε το υπουργείο Εργασίας σε όλες τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ή παραπληροφορούν σκόπιμα εξυπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες. Επειδή όμως το θέμα αφορά σε 130.000 πολίτες ωφελουμένους και σε χιλιάδες εργαζομένους, όσοι επιλέγουν να παίξουν με την αγωνία και την ανασφάλεια προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και πραγματικά λυπούμαστε για τις πρακτικές αυτές", καταλήγει η ανακοίνωση.

dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια: