Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 Το σοβαρό θέμα της μετακίνησης των υπηρεσιών του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ και της Εφορίας από την πόλη της Αλεξάνδρειας συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της Αλεξάνδρειας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου...

Ολ. Μοσχοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ν. Γκαβαρδίνας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ Γ. Τζίλας, ο αντιδήμαρχος Γρ. Στεργιόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος  Χρ. Αλευράς, ο για πολλά χρόνια πρόεδρος των εφοριακών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας Ν. Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Κ. Παράσχος, ο πρόεδρος των υπαλλήλων ΙΚΑ κ. Φιλιππίδης και εργαζόμενοι του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας. Με την απουσία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Γ. Ουσταμπασίδη της διαδικασίας ηγήθηκε ο Γ. Παπαδόπουλος. 
Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση των θεμάτων από τον γραμματέα του συλλόγου Γ. Παπαδήμα και σύντομη ενημέρωση επί του θέματος από τον Γ. Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης που ανέφερε πως δέχτηκε τηλεφώνημα του βουλευτή Θ. Γικόνογλου που τον διαβεβαίωσε πως το ΙΚΑ Αλεξάνδρειας δεν θα μετακινηθεί από την πόλη αλλά θα χωριστεί το διοικητικό κομμάτι που πιθανόν θα στεγαστεί στο δημαρχείο και το ιατρικό που θα μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας. 
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ κ. Φιλιππίδης που ανέφερε πως μόνο με συνολική προσπάθεια μπορεί να επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα και πως στόχος τους είναι να παραμείνουν και το υποκατάστημα ΙΚΑ της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας στις πόλεις τους για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και των εργαζομένων. Στη  Νάουσα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για το θέμα στις 6 Φεβρουαρίου ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης και πρότεινε να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Αλεξάνδρεια. Η επίσημη θέση του ΙΚΑ είναι πως στην Αλεξάνδρεια θα λειτουργεί σε διοικητικό επίπεδο είπε ο κ. Φιλιππίδης ένα γραφείο με δύο υπαλλήλους. 
Ο Κ. Παράσχου ζήτησε να μην σταθούν μόνο στο διοικητικό κομμάτι του ΙΚΑ αλλά και στο γιατρικό που είναι εξίσου σημαντικό. Ο Χρ. Αλευράς είπε πως είναι στο χέρι όλων μας να αντιδράσουμε και να μην μείνουμε στην απραξία και στην απάθεια. Ο Ν. Αλεξόπουλος ενημέρωσε για το θέμα της Εφορίας πως ήδη έχουν φύγει από την ΔΟΥ Αλεξάνδρειας τα τμήματα του Ελέγχου και το Δικαστικό και μεταφέρθηκαν στη Βέροια με απώτερο σκοπό να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα τμήματα εκεί. 
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης που στην τοποθέτησή του είπε ξεκάθαρα πως ο δήμος Αλεξάνδρειας θα μπει μπροστάρης στις κινητοποιήσεις. Θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την μη απομάκρυνση των υπηρεσιών από την πόλη της Αλεξάνδρειας. Θα γίνει μεγαλύτερη ενημέρωση με μεγαλύτερο εύρος παρουσιών όπου θα μεθοδευτούν και θα ιεραρχηθούν οι κινητοποιήσεις. Ο δήμαρχος τόνισε την προκλητική όπως ανέφερε χαρακτηριστικά απουσία των εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής από την χτεσινή συνεδρίαση. Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα καλεστούν όλοι οι φορείς που απαρτίζουν τον κοινωνικό ιστό και να αναδειχθεί το θέμα όσο περισσότερο γίνεται. Την αποστολή προσκλήσεων και ενημέρωσης στους φορείς ο δήμαρχος την ανέθεσε στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στους αντιδημάρχους που από σήμερα θα ξεκινούσαν την διαδικασία. 
Δείτε τα βίντεο από τις χτεσινές τοποθετήσεις: 




















Δεν υπάρχουν σχόλια: