Τσικονοπέμπτη! Καλή παρέα και κρέας... Τα κάρβουνα έχουν πάρει φωτιά. Το ξέρατε ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για σωστή διατροφή; Τόσο για την υγεία, όσο και για την σιλουέτα σας...
"Η διαδικασία παρασκευής – ψησίματος, ενός τροφίμου είναι ένας καθοριστικός παράγοντας ως προς την προάσπιση της υγείας μας και την ορθή απόδοση των...
χρήσιμων συστατικών του τροφίμου, όπου εξασφαλίζεται η ορθή θρέψη του οργανισμού μας" επισημαίνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς
Τι κερδίζετε από τη... σχάρα!
Οι διαιτολόγοι συστήνουν τον συγκεκριμένο τρόπο διατροφής γιατί δεν είναι απλώς πολύ νόστιμα, αλλά και υγιεινά. Ο Νικόλαος Κριαράς εξηγεί για τα ωφέλη του ψησίματος στα κάρβουνα:
- Υπέροχη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ψήνει πιο ελκυστικά τα τρόφιμα, προσφέροντας τους ιδιαίτερη γεύση, που με τη προσθήκη διαφόρων καρυκευμάτων το τρόφιμο αποκτά σημαντικά οφέλη.
- Το λίπος μειώνεται δραματικά, το ίδιο και οι θερμίδες! Με το ψήσιμο στα κάρβουνα, χάνεται το περισσότερο λίπος µε αποτέλεσµα να µειώνονται οι θερµίδες κατά 25%!
- Κάνει φυσικά το μαγείρεμα πολύ πιο εύκολο και διασκεδαστικό. Με την κατάλληλη δηλαδή προετοιμασία στα κάρβουνα, θα έχετε το φαγητό σας έτοιμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
- Το συστατικό της ισορροπημένης διατροφής. Ψητό κρέας και λαχανικά είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να είστε σίγουροι πως η διατροφή σας είναι ισορροπημένη και σωστή.
TΟ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ
Όπως καταλαβαίνετε η Τσικνοπέμπτη είναι μόνο η αφορμή για να απολαύσετε ψητές λιχουδιές! "Όμως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαδικασία του ψησίματος στα κάρβουνα" επισημαίνει ο διαιτολόγος.
- Διατηρείστε τη σωστή απόσταση μεταξύ φωτιάς και κρέατος. Ποτέ δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα... Αν δεν τηρείται η σωστή τιμή απόστασης μεταξύ τροφίμου και φωτιάς, τότε το τρόφιμο καίγεται πιο γρήγορα, αλλοιώνεται πιο γρήγορα και ενδεχομένως αναπτύσσει διάφορες καρκινογόνες ουσίες.
- Φροντίστε η φωτιά σας να έχει "χωνέψει" καλά πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο. Όταν τα κάρβουνα καούν καλά δεν αναδύουν ουσίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό σας.
- Ρίξτε μπόλικο λεμόνι στα κρέατα αφού ψηθούν. Δεν είναι μόνο η γεύση του, αλλά και οι αντισηπτικές του ιδιότητες που θα καταστρέψουν τυχόν μικροοργανισμούς.
in2life.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου