Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΣΤ ΑΙΜΑΤΟΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ

Μπορεί η επιστήμη να μην είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια πόσα χρόνια θα ζήσει ο καθένας μας, όμως μπορεί να μας αποκαλύψει τις πιθανότητες που έχουμε να φτάσουμε στην ηλικία των εκατό. Αμερικανοί επιστήμονες εργάζονται ήδη πάνω στη δημιουργία εξέτασης αίματος μέσα από την οποία θα...
μπορεί να μάθει κανείς αν θα γίνει αιωνόβιος. 
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης εξέτασαν οκτακόσιους συνταξιούχος με μέσο όρο ηλικίας τα 104 έτη και αναγνώρισαν 218 γενετικούς δείκτες που συνδέονται με τη μακροζωία. 
Οπως ανακάλυψαν μάλιστα, πολλοί εξ αυτών κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή την ηλικία παρά τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούσαν, γεγονός που σημαίνει ότι ο γενετικός τους κώδικας κατάφερε να αναστρέψει αυτή τη συμπεριφορά. 
Χρησιμοποιώντας μόνο γενετικά δεδομένα οι ειδικοί κατάφεραν να προβλέψουν ποιοι από τους συνταξιούχους είχαν ξεπεράσει τα 102 έτη ζωής με ποσοστό επιτυχίας 71% και ποιοι τα 105 με ποσοστό επιτυχίας 85%. 
«Πολλά από τα γονίδια που ανακαλύψαμε συνδέονταν ήδη με το Αλτσχάιμερ, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον διαβήτη και τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί από τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε φαίνεται ότι οι σούπερ αιωνόβιοι καθυστερούν ή αποφεύγουν να εμφανίσουν ασθένειες που συνδέονται με το γήρας» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Τόμας Περλς.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: