Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΒΖ

Χτες Πέμπτη 12 Ιουλίου κλιμάκιο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποτελούμενο από τη Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου , βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας και υπεύθυνου του.....

τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας και Γιάννη Σταθά, βουλευτή Βοιωτίας, συναντήθηκε χτες με το σωματείο συμβασιούχων εποχιακού προσωπικού ΕΒΖ του νομού Σερρών (πρόεδρο Χρήστο Καλτσά και γ.γ Πασχάλη Τσομπάνη) και το προεδρείο της ΟΒΕΣ ( Ζήση Τρακανιάρη) 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στον αγώνα 1300 εργαζομένων της ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης, ώστε να μην ξεπουληθούν τα 3 εργοστάσια της ( Σέρρες, Πλατύ, Ορεστιάδα) από την ΑΤΕ στην οποία σήμερα ανήκει ο όμιλος ως θυγατρική. 
Η συνέχιση της λειτουργίας των 3 εναπομεινάντων ( από τα 5) εργοστασίων της ΕΒΖ θα διασφαλίσει την συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας που είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιβίωση χιλιάδων αγροτών – παραγωγών τεύτλων, για την εθνική οικονομία αλλά και τους έλληνες καταναλωτές. 
Επίσης διασφαλίζει την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα των μόνιμων και εποχιακών εργαζομένων της ΕΒΖ καθώς και άλλα συνοδά επαγγέλματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις . 
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα εξαντλήσει άμεσα όλες τις δυνατότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου για να αποτρέψει το πολιτικό, παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΒΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: