Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΖ

Πολίτες της Ημαθίας, 
η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη συνέχιση της ολέθριας για τον τόπο εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και στο ξεπούλημα από τη συγκυβέρνηση αντί πινακίου φακής του δημόσιου πλούτου, ιδιαίτερα δε στην εκποίηση εκείνων των παραγωγικών μονάδων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ......
ικονομίας. 
Σε ότι αφορά το νομό μας εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), επιχείρησης κερδοφόρας, η οποία είναι η μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία στη Β. Ελλάδα. Η εκποίηση της ΕΒΖ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της και τους αγρότες παραγωγούς ζαχαρότευτλων. Αφορά, κυρίως, το μέλλον και τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, κύριος πυλώνας της οποίας πρέπει να είναι η γεωργική και η αγροτική οικονομία. 
Καλούμε τους πολίτες της Ημαθίας, τους αγρότες του νομού και τους εργαζόμενους στη βιομηχανία να μην επιτρέψουν την εκποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ταυτόχρονα, ζητάμε από όλους τους πολιτικούς οργανισμούς και όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές της Ημαθίας και τους πολιτικούς παράγοντες (Δημάρχους κλπ) να πάρουν άμεσα θέση, να τοποθετηθούν με σαφήνεια και να πουν στους Ημαθιώτες αν θα συναινέσουν ή όχι στο ξεπούλημα του εργοστασίου. 
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας δηλώνει ότι θα βρεθεί αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων. Όλοι μαζί στην Ημαθία, και όχι μόνον, μπορούμε να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της ΕΒΖ. 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: