Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά
Για την μαρινάδα
2 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια
λάδι
αλάτι-πιπέρι
θυμάρι
Για το ρολό
1,5 κ χοιρινό κρέας πλάτη ανοιγμένο από....

 τον χασάπη σε φέτα για ρολό
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
6 φέτες τυρί του τόστ
6 φέτες ζαμπόν μπούτι ή πλάτη
Για τη σάλτσα
Η μαρινάδα που έμεινε από το ψήσιμο
2-3 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
Εκτέλεση
Για την μαρινάδα
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και θυμάρι. Σε ένα ταψί βάζουμε το κρέας και το καλύπτουμε με την μαρινάδα. Το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο πριν το μαγειρέψουμε.
Για το ρολό
Σκουπίζουμε την φέτα του κρέατος από την μαρινάδα την οποία κρατάμε. Αλατοπιπερώνουμε την φέτα του χοιρινού και τοποθετούμε πάνω του πρώτα το τυρί και μετά το ζαμπόν. Στην άκρη της φέτας στρώνουμε τις λωρίδες της πιπεριάς. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και δένουμε με σπάγκο καλά.
Για το ψήσιμο και την σάλτσα.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε το ρολό και το περιχύνουμε με την μαρινάδα. Προσθέτουμε νερό μέχρι τα υγρά να καλύπτουν τα 3/4 του κρέατος. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 2 ώρες. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κρέας. Για να είναι έτοιμο θα πρέπει το μαχαίρι να μπαίνει εύκολα. Αν έχει ψηθεί το ψήνουμε για λίγο ακόμη ξεσκέπαστο γυρνώντας το από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε το σπάγκο και το κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε φέτες πάχους 2 εκατοστών, τις οποίες απλώνουμε στο σκεύος σερβιρίσματος. Πολτοποιούμε την μαρινάδα που έμεινε στο ταψί και την βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα να βράσει. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αραιωμένο κορνφλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε με αυτή το ρολό και σερβίρουμε
Υ.Γ. Εάν η σάλτσα μας βγεί πολλή μπορούμε όση μας περισσεύει να την φυλάξουμε στην κατάψυξη.
γαστρονομος
Επιμέλεια:Ο.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: