Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ACTA!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε οριστικά σήμερα την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA), αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να επικυρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την αμφιλεγόμενη διεθνή συνθήκη, που, όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοί της, απειλεί τις ατομικές ελευθερίες, ιδίως των χρηστών του Διαδικτύου.
Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν τη συνθήκη με......
478 ψήφους κατά, 39 υπέρ και 165 αποχές.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμούσε να υπογραφεί αυτή η συνθήκη, για να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα των εταιρειών, τα προϊόντα των οποίων κυκλοφορούν πειρατικά ή κατεβάζονται μέσω του Διαδικτύου.
Η ACTA υπεγράφη τον Ιανουάριο από 22 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, το Μεξικό και το Μαρόκο.
Τα τελευταία τρία χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι είχαν κινητοποιηθεί για να μην «περάσει» η συνθήκη, διαδηλώνοντας σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου.
Ένα ψήφισμα κατά της ACTA συγκέντρωσε 2,8 εκατομμύρια υπογραφές.
Τις τελευταίες εβδομάδες, όλες οι κοινοβουλευτικές επιτροπές που ρωτήθηκαν για το θέμα τάχθηκαν κατά της συνθήκης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, την Τρίτη, μόνο ένα μικρό μέρος των ευρωβουλευτών της συντηρητικής παράταξης υπερασπίστηκε την ACTA.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: